Serowe Tortellini Alfredo

Serowe Tortellini Alfredo

Składniki:

  • 1 opakowanie Ser Tortellini by Buitoni
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • Roztarta gałka muszkatołowa
  • ½ świeżo startego Parmiggiano Reggiano
  • 2 łyżki masła niesolonego
  • ½ szklanki śmietanki do ubijania
  • Instrukcje:

    1. W dużym garnku z osoloną wodą ugotuj tortellini zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
    2. Odsącz tortellini i zwróć je do garnka. Dodać masło, aż się rozpuści.
    3. Dodać parmiggiano i śmietanę kremówkę. Mieszaj, aż śmietana i śmietanka się wchłoną.
    4. Dodaj odrobinę gałki muszkatołowej i świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
    5. Podawaj na gorąco.