Składniki:
Instrukcje:
- W przypadku Burgerów:Na patelni ugotuj boczek z indyka zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Gdy bekon będzie gotowy, wyjmij boczek i odstaw na bok.
- Do tej samej patelni dodać paprykę i cebulę, smażyć do miękkości około 10 minut.
- Do małej miski dodać mieloną wołowinę, dodać czosnek w proszku i zmielony pieprz, dobrze wymieszaj.Divi rozdrobnić surowe mięso na 8 równych kawałków (użyłem mojej wagi do odmierzenia po 2 uncje każdego kawałka). Wyrównaj hamburgera i umieść 1/2 ćwiartki sera na każdym kawałku hamburgera. Wyjmij pozostałe kawałki hamburgera i połóż je na serze , zgnij je razem i zamknij krawędzie, aby ser się nie rozsypywał.
- Ułóż na grillu i gotuj, aż będzie gotowy. Około 5 minut z każdej strony.
- Ułóż burgera na bułkach, posyp burgery bekonem, papryką i cebulą oraz sosem.Na pikantny sos chipotle Aiolo:W małej misce umieść wszystkie składniki razem i wymieszaj razem do połączenia. Na 3/4 filiżanki lub 12 Łyżki
12