Serowy Burger Bekonowy Z Pikantnym Sosem Chipotle Aiolo

Serowy Burger Bekonowy Z Pikantnym Sosem Chipotle Aiolo

Składniki:

  • 2 łyżeczki siekanych chili Chipotle w Adobo
  • 3 łyżki majonezu beztłuszczowego
  • 1 ząbek czosnku, prasowany lub starty
  • ¼ łyżeczki czosnku w proszku
  • 3 łyżki jogurtu greckiego, beztłuszczowego
  • 1 szklanka zielonej papryki pokrojonej w paski
  • ½ łyżeczki Kminek mielony
  • ¼ łyżeczki Mielony Czarny Pieprz
  • 1 1/2 funta chudej mielonej wołowiny
  • 4 łyżeczki Sok z limonki, Świeży
  • ½ szklanki cebuli, pokrojonej w paski
  • 2 całe ćwiartki śmiejącej się krowy ser szwajcarski, pokrojone na pół
  • 4 plasterki indyczego bekonu, gotowany Zgodnie z pakietem
  • 4 pełnoziarniste bułki hamburgerowe
  • Instrukcje:

    1. W przypadku Burgerów:Na patelni ugotuj boczek z indyka zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Gdy bekon będzie gotowy, wyjmij boczek i odstaw na bok.
    2. Do tej samej patelni dodać paprykę i cebulę, smażyć do miękkości około 10 minut.
    3. Do małej miski dodać mieloną wołowinę, dodać czosnek w proszku i zmielony pieprz, dobrze wymieszaj.Divi rozdrobnić surowe mięso na 8 równych kawałków (użyłem mojej wagi do odmierzenia po 2 uncje każdego kawałka). Wyrównaj hamburgera i umieść 1/2 ćwiartki sera na każdym kawałku hamburgera. Wyjmij pozostałe kawałki hamburgera i połóż je na serze , zgnij je razem i zamknij krawędzie, aby ser się nie rozsypywał.
    4. Ułóż na grillu i gotuj, aż będzie gotowy. Około 5 minut z każdej strony.
    5. Ułóż burgera na bułkach, posyp burgery bekonem, papryką i cebulą oraz sosem.Na pikantny sos chipotle Aiolo:W małej misce umieść wszystkie składniki razem i wymieszaj razem do połączenia. Na 3/4 filiżanki lub 12 Łyżki
    6. 12