Składniki:
)
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Jeśli nie używasz do pieczenia patelni bezpiecznej dla piekarnika, lekko nasmaruj 9×13 naczynie do pieczenia.Ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jedną z popularnych metod jest połączenie 1 szklanki komosy ryżowej z 2 szklankami wody w garnku. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez 15 minuty. Roztrzep brokuły widelcem.Aby ugotować brokuły, możesz je gotować na parze na wierzchu komosy ryżowej podczas ostatnich 5 minut gotowania lub gotować na parze w osobnym garnku, aż się ugotują.Na dużej patelni na średnim ogniu podgrzej 1 łyżkę oliwy olej i dodaj bułkę tartą, mieszając, aż się zarumienią i prażysz przez około 3 minuty. Odłóż na bok.
- Rozgrzej kolejną łyżkę oliwy z oliwek na patelni i dopraw piersi kurczaka solą i pieprzem do smaku (lub dowolną inną przyprawą). Ugotuj kurczaka na patelni z obu stron, aż będzie ugotowany. Po schłodzeniu pokrój w kostkę i odstaw na bok.
- Dodaj ostatnie 2 łyżki oliwy z oliwek na patelnię wraz z czosnkiem i smaż przez kilka sekund. Następnie ubij mąkę, aż lekko się zrumieni, około 1 minuty. Stopniowo ubijaj mleko i kontynuuj ubijanie, aż lekko zgęstnieje, około 3-4 minuty. Wymieszać z komosą ryżową, brokułami, pieczarkami, kurczakiem, 1 szklanką sera i jogurtem. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Jeśli używasz patelni żaroodpornej, posyp resztę ciasta 1/2 szklanki sera i bułką tartą i włóż do piekarnika . W przeciwnym razie wlej masę do formy do pieczenia, a następnie posyp serem i bułką tartą.
- Piecz aż ser się rozpuści około 5 minut. Następnie ustaw grill na wysokim poziomie i piecz przez kilka minut, aby ser był trochę bardziej chrupiący.
350