Sheesh Kabobs z Dipem Jogurtowym
Składniki:
1 łyżeczka chili w proszku
1/2 łyżeczki kolendry w proszku
1/2 ogórka obranego, bez pestek i posiekanego
1/2 łyżeczki kminku w proszku
1 łyżeczka koperku
1 garść świeżo posiekanej kolendry
1 łyżeczka pasta imbirowo-czosnkowa
1 posiekana zielona papryka
1 16 oz opakowanie mielona wołowina
2 łyżki oliwy z oliwek
Oliwa
pieprz
Sól
1 szklanka kwaśnej śmietana
1 szklanka świeżego jogurtu
Instrukcje:
- Połącz wszystkie przyprawy i mieloną mąkę i ułóż je w szaszłyki
- Skropl oliwą z oliwek na patelnię z folią aluminiową
- Połóż na nim szaszłykiUstaw piekarnik na 400 stopnie i gotuj przez 400 minuty
400