Sheesh Kabobs z Dipem Jogurtowym

Sheesh Kabobs z Dipem Jogurtowym

Składniki:

  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 1/2 łyżeczki kolendry w proszku
  • 1/2 ogórka obranego, bez pestek i posiekanego
  • 1/2 łyżeczki kminku w proszku
  • 1 łyżeczka koperku
  • 1 garść świeżo posiekanej kolendry
  • 1 łyżeczka pasta imbirowo-czosnkowa
  • 1 posiekana zielona papryka
  • 1 16 oz opakowanie mielona wołowina
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Oliwa
  • pieprz
  • Sól
  • 1 szklanka kwaśnej śmietana
  • 1 szklanka świeżego jogurtu
  • Instrukcje:

    1. Połącz wszystkie przyprawy i mieloną mąkę i ułóż je w szaszłyki
    2. Skropl oliwą z oliwek na patelnię z folią aluminiową
    3. Połóż na nim szaszłykiUstaw piekarnik na 400 stopnie i gotuj przez 400 minuty
    4. 400