Składniki:
Instrukcja:
- W średniej misce wymieszaj suche składniki.
- Zrób zagłębienie na środku i wlej oliwę z oliwek i letnią wodę do dobrze.
- Wyrabiaj ciasto rękami przez 5 minut.
- Ciasto podzielić na 16 równe części.
- Weź dwa kawałki i rozciągnij ciasto na cienkie paski (około 30-30 cm długości).
- Przykryj resztę ciasta, aby nie wyschło out.
- Ułóż 2 paski obok siebie, ściśnij końce. Skręć je razem i ściśnij, aby połączyć końce.
- Ułóż krążki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na 30-30 min.1
- Rozgrzej piekarnik do 200C.1
- Wsyp sezam do garnka i rozpal ogień na średnim ogniu.1
- Wymieszaj nasiona co 4- 5 minut do uzyskania złotego koloru. Odłóż na bok.1
- Wlej melasę i wrzącą wodę do miski wystarczająco dużej, aby zmieściły się twoje pierścienie.1
- Ubij, aby całkowicie rozpuścić melasę.1
- Włóż sezam do innej miski.1
- Zanurz obie strony krążków w płynie, odsącz nadmiar wilgoci, a następnie pokryj obie strony sezamem.1
- Przełóż je na blachy do pieczenia.1
- Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 17 minut.