Składniki:
Instrukcja:
- Podziel skrzydełka na 2 części i natnij nacięcie w płaskiej części skrzydełka, aby przyspieszyć gotowanie.
- Połącz w misce proszek chile, sól, czarny pieprz, cayenne i ziele angielskie i obficie posyp skrzydła (nie musisz używać ich wszystkich). Wstaw do lodówki przez co najmniej 1 godzinę.
- Połącz sos Pickapeppa, masło, miód, tabasco i płatki pieprzu w średnim rondlu na małym ogniu, aż się dobrze zmieszają.
- Niech skrzydełka osiągną temperaturę pokojową.
- Przygotuj grill na średnio mocne bezpośrednie ogrzewanie. Grilluj na sucho przetarte skrzydełka przez 20-25 min, stale obracając skrzydełka szczypcami, aby zachować dobre ślady grillowania bez nadmiernego przypalania skrzydełek . Po 20 minutach weź największe skrzydełko i ugryź je, a jeśli soki są klarowne, są gotowe.
- Włóż skrzydełka dużą miskę i wymieszać z sosem jerk.
- Podawać z dressingiem z sera pleśniowego i marchewką.