Smażona wołowina z imbirem

Smażona wołowina z imbirem

Składniki:

  • 1 puszka (8 uncji) kasztanów wodnych, odsączonych
  • 3 średnie marchewki, pokrojone w 2-calowe patyczki
  • 6 uncji Świeży korzeń imbiru
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 duża Papryka zielona, ​​pokrojona
  • 1 kwarta Sałata sałatkowa
  • 1 średnia Cebula , w plastrach
  • 1/4 szklanki marmolady pomarańczowej
  • 1/4 szklanki plus 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 funt stek z polędwicy wołowej
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • Instrukcja:

    1. Polędwicę polędwicę pokroić w cienkie plasterki na paski o szerokości 1 cala.
    2. Pokrój każdy kasztan wodny na pół. Na dużej patelni lub woku szybko przyrumienić polędwicę na rozgrzanym oleju. Wymieszać z kasztanami, marchewką, cebulą, czosnkiem i imbirem, aż cebula będzie miękka. Mieszaj pieprz i sałatę przez minutę. Wymieszać z marmoladą i sosem sojowym. Gotować mieszając około 2 minuty.
    3. Podawać jednorazowo.Parzy 4 porcje.