Śniadaniowe babeczki ze szpinakiem i migdałami z amarantusem

Śniadaniowe babeczki ze szpinakiem i migdałami z amarantusem

Składniki:

  • 1 szklanka młodego szpinaku (siekanego)
  • 1 szklanki mąki migdałowej*
  • 1 szklanki amarantusa (gotowanego)*
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki czarnego pieprzu (zgniecionego)
  • 4 jajka
  • 1 łyżka oleju lnianego
  • Instrukcja:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita. Przygotuj tackę na muffinki, smarując ją sprayem do gotowania.
    2. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki, w tym szpinak.
    3. W innej misce ubij jajka i wymieszaj olej to.
    4. Wlej mokre składniki do suchych składników i dobrze wymieszaj, aby ciasto było dobrze pokryte.
    5. Łyżką do lodów wlej ciasto do muffinki blachy i włóż do piekarnika.
    6. Piecz przez 25-25 minuty lub do momentu pojawienia się widelca
    7. Podawaj na gorąco z ketchupem.
    8. 350