Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C i umieść papier do pieczenia na dwóch blachach do pieczenia
- Ubij masło z cukrem i esencją do jasności i puszyste.
- Dodaj jajko i żółtka, ubijając po każdym.
- Przesiej razem SRF i sodę oczyszczoną. Na niskich obrotach ubijaj masło, na przemian z mlekiem, aż się połączy.
- Wymieszaj czekoladę za pomocą łopatki.
- Łyżka zaokrąglonych łyżek ciasta na blachach do pieczenia, zachowując odstęp 4-5 cm między ciasteczkami (bo te dzieci się rozsmarowują!)
- Posyp ciasteczka solą morską
- Piecz ciasteczka dla 8 osób -10 minut lub do złotego brązu (będą super miękkie, tak twarde jak to jest, poczekaj, aż ostygną!)
- Siedź na ruszcie, aby schłodzić do temperatury pokojowej i przechowywać w hermetycznych pojemnikach.
300