Sos, który pasuje do dowolnych owoców morza?

Sos, który pasuje do dowolnych owoców morza?

Składniki:

  • 3 łyżki sosu rybnego
  • 4 łyżki cukru
  • 3 limonki, sok
  • 4 duże ząbki czosnku
  • )

  • 1 łyżka posiekanego imbiru
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 4 tajskie chilli (aka Bird's eye Chili)–Dostosuj go do swoich preferencji
  • Instrukcje:

    1. Do robota kuchennego dodaj czosnek, chili, imbir i kolendrę. Pulsować około 5 razy, aż zostanie grubo posiekany.
    2. Dodać cukier, zmiksować 5 razy, aż wszystko się wymiesza
    3. Dodać sos rybny i sok z limonki, 3 razy pulsować. Cukier należy rozpuścić w mieszance.
    4. Smak do korekty i dopasuj go do swoich preferencji.
    5. 039