Staroświecki Ciasto Czekoladowe

Staroświecki Ciasto Czekoladowe

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 odrobina śmietanki tatarskiej
  • 3 jajka
  • 2 szklanki goździka mleko skondensowane lub mleko pełne

    2 łyżki cukru lub

  • 1 łyżka niesłodzonego kakao do pieczenia
  • 1 łyżka wanilii
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 35
    2. Nakłuj spód i boki ciasta i piecz na złoty kolor.
    3. Wyjmij z piekarnika i ostudź podczas przygotowywania nadzienia.
    4. Wymieszaj cukier, mąkę kukurydzianą i kakao razem w średniej wielkości garnku.
    5. Dodaj 2 szklanki mleka zagęszczonego lub mleka pełnego. Jeśli używam mleka odparowanego, używam puszki 12 oz, odmierz jedną szklankę mleka odparowanego dodaj do garnka, a następnie odmierz jeszcze jedną szklankę mleka odparowanego. będziesz trochę za krótki, wyniesie mniej więcej 3/4 szklanki, więc napełnij resztę miarki wodą, aby zrobić filiżankę. Za pomocą drucianej trzepaczki miksuj razem i stale mieszaj na średnim ogniu. Do podgrzania mieszanki dodać
    6. Jeśli używasz Bezy w Proszku pomiń białka i cukier. Postępuj zgodnie ze wskazówkami na odwrocie puszki proszku bezowego na ciasta. Podwoiłam przepis na bezę.
    7. 35