Składniki:
2 łyżki cukru lub
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 35
- Nakłuj spód i boki ciasta i piecz na złoty kolor.
- Wyjmij z piekarnika i ostudź podczas przygotowywania nadzienia.
- Wymieszaj cukier, mąkę kukurydzianą i kakao razem w średniej wielkości garnku.
- Dodaj 2 szklanki mleka zagęszczonego lub mleka pełnego. Jeśli używam mleka odparowanego, używam puszki 12 oz, odmierz jedną szklankę mleka odparowanego dodaj do garnka, a następnie odmierz jeszcze jedną szklankę mleka odparowanego. będziesz trochę za krótki, wyniesie mniej więcej 3/4 szklanki, więc napełnij resztę miarki wodą, aby zrobić filiżankę. Za pomocą drucianej trzepaczki miksuj razem i stale mieszaj na średnim ogniu. Do podgrzania mieszanki dodać
- Jeśli używasz Bezy w Proszku pomiń białka i cukier. Postępuj zgodnie ze wskazówkami na odwrocie puszki proszku bezowego na ciasta. Podwoiłam przepis na bezę.
35