Składniki:
Instrukcja:
- Masło osiem 3 /4 filiżanki sufletów; posyp cukrem, przechylając filiżanki do całkowitego pokrycia i wytrzepując nadmiar. Ustaw miskę nad rondelkiem z ledwo gotującą się wodą i mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a mieszanina będzie gładka.
- Wyjmij miskę z wody. Do masy czekoladowej wymieszać żółtka i sól. Używając miksera elektrycznego, ubij białka jajek w drugiej dużej misce, aż uformują się miękkie piki. Stopniowo dodawać 2 łyżki cukru, ubijając, aż uformują się półtwarde szczyty. Za pomocą gumowej szpatułki złóż 1/4 ubitych białek jajek do masy czekoladowej, aby się rozjaśnić. Złóż pozostałe białka jajek w mieszance czekoladowej w 2 dodatkach. Rozdzielić mieszankę czekolady na przygotowane dania do sufletów, kompletnie nadziewać potrawy. do momentu, gdy napuchną i wierzchołki staną się jędrne, około minut w temperaturze pokojowej i około 18 minut, jeśli są schłodzone.