Surowe ciasto marchewkowe

Surowe ciasto marchewkowe

Składniki:

  • 4 Marchewki, drobno starte
  • 1 szklanka Rodzynki, namoczone
  • 1/4 szklanki Suszone morele, siekane
  • 1 /2 szklanki skórki mieszanej
  • 1/2 szklanki purée z daktyli (Zrób purée z daktyli przez zmielenie 1c miękkich daktyli a<
  • 2 szklanki mąki migdałowej
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka imbiru w proszku
  • 1 łyżeczka cynamonu w proszku
  • 5 ząbków
  • Instrukcje:

    1. Puls marchewki, rodzynki, pasta daktylowa i przyprawy w blenderze.
    2. Wrzuć posiekane morele i kilka razy wymieszaj skórkę i pulsuj.
    3. Wyjmij miksturę do dużej miski razem z migdałami mąkę i wiórki kokosowe.
    4. Dobrze wymieszaj, włóż na miejsce w dużej formie do ciasta i wstaw do lodówki bez przykrycia do zestalenia.
    5. Pokrój w kostkę wielkości kęsa, zamroź z bitą śmietaną lub zwiń w kulki i posyp wiórkami kokosowymi.