Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 375*.
- W robocie kuchennym wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą i czwartą łyżeczkę soli. Mieszaj miksturę, aż będzie w bardzo małych kawałkach.
- Dodawaj jedno jajko i mieszaj, aż powstanie ciasto. To ciasto jest dość twarde, ale dobrze się układa.
- Zbierz ciasto w kulkę. Następnie wycisnąć ciasto na blachę do tarty, przykrywając wszystko. (Możesz rozwałkować ciasto do 30-calowego koła, jeśli chcesz.) Zaciśnij krawędzie i wstaw do lodówki na 30 minut.
- Z grubsza posiekaj 1/4 szklanki liści bazylii. Pozostałe liście bazylii ułóż w stos i pokrój w cienkie wstążki.
- W misce wymieszaj ser, majonez, posiekaną bazylię, zieloną cebulkę i pieprz.
- Posmaruj masa na dole tarta.
- Pokryj pomidorami winogronowymi i dociśnij.
- Piecz przez 30 minut, aż brzegi skórki staną się złocistobrązowe, a ser zacznie bulgotać.
- Ostudź przez minut, następnie posyp 1/4 szklanki pokrojoną w plasterki wstążki bazyliowe.
- Podawaj na ciepło.
- Podaj 6-8.