Świeży Ser kozi Chavrie z suszoną żurawiną i orzechami włoskimi

Świeży Ser kozi Chavrie z suszoną żurawiną i orzechami włoskimi

Składniki:

  • 1 opakowanie (5,3 uncji) Ser kozi Chavrie
  • 1/2 szklanki suszonej żurawiny
  • 1/2 szklanki kawałków orzecha włoskiego
  • 1 łyżeczka siekana mięta
  • Instrukcja:

    1. Umieść suszoną żurawinę w robocie kuchennym i bardzo szybko posiekaj w trybie pulsacyjnym.
    2. Dodaj posiekane orzechy włoskie i pulsuj na 10 sekund.
    3. Umieść posiekaną suszoną żurawinę, orzechy włoskie i miętę w plastikowej torbie i wstrząśnij, aż dobrze się wymiesza.
    4. Wylej miksturę na tackę.
    5. Usuń Chavrie z opakowania zachowując kształt piramidy (szczegóły na opakowaniu) i delikatnie wciskać z każdej strony w miksturę, aż dobrze się pokryje.
    6. Podawać na desce serów z krakersami lub wiejskim chlebem.