Tacos z kolendrą i limonką

Tacos z kolendrą i limonką

Składniki:

  • 2 opakowania Swanson® Flavour Concentrated Seafood Broth
  • 8 (6-calowych) tortilli z mąki, chrupiące skorupki taco lub świeże tortille kukurydziane, podgrzane
  • 1 łyżka stołowa posiekane świeże liście kolendry
  • 1 szklanka posiekanej sałaty lub kapusty
  • 2 łyżki soku z limonki
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
  • 1/4 szklanki Pace® Chunky Salsa
  • 1/4 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1 funt świeże lub rozmrożone mrożone filety z dorsza lub tilapii
  • Instrukcja:

    1. Rozgrzej olej na 12-calowej patelni na średnim ogniu.
    2. Dodaj rybę i smaż przez 8 minut lub do momentu, gdy będzie się łatwo kruszyła podczas testowania widelcem, odwracając raz w połowie czasu gotowania.
    3. Dodaj zagęszczony bulion, sok z limonki i kolendrę na patelnię. Rybę połam na duże kawałki łyżką, mieszając, aby pokryła się mieszanką bulionową.Podziel mieszankę rybną na tortille. Na wierzch połóż sałatę, cebulę, śmietanę i salsę. Złóż tortille wokół nadzienia.
    4. 12