Tacos z suma z kremem z sera pimento i salsą z arbuza
Składniki:
1 małe awokado, bez pestek i posiekane
1/2 łyżki czarnego pieprzu
1/2 szklanki maślanki
rzepak rzepakowy olej
1/2 funta bryłek suma
1/2 łyżeczki selera naciowego
6 małych tortilli kukurydzianych, podgrzanych
4 uncje serka śmietankowego, zmiękczonego
1/4 szklanki crema mexicana
2 łyżki świeżej kolendry, posiekanej
2 ząbki czosnku, posiekane
2 ząbki czosnku, pokrojone
1/2 Sok z limonki
1 Sok z limonki
1/2 łyżki soli koszernej
Sól koszerna do smaku
1 skórka z cytryny
1/ 4 szklanki majonezu
1/4 szklanki sera mozzarella
1 łyżeczka papryki
1 ogórek perski pokrojony w kostkę
2 łyżki ziele angielskie, posiekane
1/2 małej czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
1/2 małej czerwonej cebuli, grubo posiekanej
1 drobno posiekana papryka serrano
1 szklanka meksykańskiej mieszanki serów
1 łyżeczka sriracha
1/2 łyżki tabasco
1 pomidor bez pestek i posiekany
1 szklanka arbuza bez pestek i posiekane
1/2 szklanki żółtej mąki kukurydzianej
Instrukcje:
- Zaczynając od suma, wymieszaj maślankę, skórkę z cytryny, sriracha i czosnek.
- Dodaj rybę, dobrze panierując. Przykryj i wstaw do lodówki na godzinę. Gdy ryba się ochłodzi, wymieszaj mąkę kukurydzianą, sól, pieprz i paprykę. Odstawić. Aby uzyskać sos, ubić serek śmietankowy w misce miksera elektrycznego na gładką masę.