Tacos z suma z kremem z sera pimento i salsą z arbuza

Tacos z suma z kremem z sera pimento i salsą z arbuza

Składniki:

  • 1 małe awokado, bez pestek i posiekane
  • 1/2 łyżki czarnego pieprzu
  • 1/2 szklanki maślanki
  • rzepak rzepakowy olej
  • 1/2 funta bryłek suma
  • 1/2 łyżeczki selera naciowego
  • 6 małych tortilli kukurydzianych, podgrzanych
  • 4 uncje serka śmietankowego, zmiękczonego
  • 1/4 szklanki crema mexicana
  • 2 łyżki świeżej kolendry, posiekanej
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 2 ząbki czosnku, pokrojone
  • 1/2 Sok z limonki
  • 1 Sok z limonki
  • 1/2 łyżki soli koszernej
  • Sól koszerna do smaku
  • 1 skórka z cytryny
  • 1/ 4 szklanki majonezu
  • 1/4 szklanki sera mozzarella
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 ogórek perski pokrojony w kostkę
  • 2 łyżki ziele angielskie, posiekane
  • 1/2 małej czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
  • 1/2 małej czerwonej cebuli, grubo posiekanej
  • 1 drobno posiekana papryka serrano
  • 1 szklanka meksykańskiej mieszanki serów
  • 1 łyżeczka sriracha
  • 1/2 łyżki tabasco
  • 1 pomidor bez pestek i posiekany
  • 1 szklanka arbuza bez pestek i posiekane
  • 1/2 szklanki żółtej mąki kukurydzianej
  • Instrukcje:

    1. Zaczynając od suma, wymieszaj maślankę, skórkę z cytryny, sriracha i czosnek.
    2. Dodaj rybę, dobrze panierując. Przykryj i wstaw do lodówki na godzinę. Gdy ryba się ochłodzi, wymieszaj mąkę kukurydzianą, sól, pieprz i paprykę. Odstawić. Aby uzyskać sos, ubić serek śmietankowy w misce miksera elektrycznego na gładką masę.