Składniki:
)
Instrukcje:
- W a małej misce, połączyć składniki dressingu i mieszać, aż cukier się rozpuści. W razie potrzeby spróbuj i dostosuj więcej cukru lub sosu rybnego (niektóre limonki są bardziej cierpkie niż inne). Odłóż na bok.
- Kiełbasę pokrój cienko po przekątnej.
- Umieść na nieprzywierającej patelni na średnim ogniu i smaż, aż brzegi lekko się zrumienią, a kiełbasa będzie ugotowana przez około 5 minut. Nie gotuj. Odstawić do ostygnięcia
- Ogórki obrać, pokroić w cienkie plasterki i przełożyć do dużej miski. Cienko pokrój zieloną cebulę po przekątnej i dodaj do miski.
- Dodaj kiełki fasoli, ugotowaną kiełbasę i sos. Lekko wymieszaj i podawaj na talerzach z ryżem jaśminowym na tym samym talerzu.
- W razie potrzeby udekoruj kilkoma plasterkami ostrej papryczki chili i kilkoma liśćmi świeżej pietruszki lub kolendry.
- Sałatka dla 2 osób.