Tartlets z Dżemem Cebulowym

Tartlets z Dżemem Cebulowym

Składniki:

  • 50 ml octu balsamicznego
  • 25 gram brązowego cukru
  • 5 uncji zimnego masła
  • gram masła
  • 1 jajko + 1 łyżka zimnej wody
  • 1 gałązka świeżego tymianku
  • sól i świeży pieprz mielony do smaku
  • uncje mąki pszennej
  • 500 gram czerwonej cebuli, pokrojonej w plastry
  • 1/4 łyżeczki soli
  • Instrukcje:

    1. Dżem:Roztop masło na patelni.
    2. Dodaj cebula, sól, pieprz i gałązka tymianku.Gotuj na małym lub średnim ogniu, aż cebula będzie miękka i przezroczysta, nie przyrumieniona.
    3. Dodaj cukier i ocet i kontynuuj gotowanie na małym ogniu, aż większość płynu będzie wchłonięty przez cebulę i mieszankę ma konsystencję dżemu.
    4. 500