Tex-Mex Polenta Rounds z Chunky Guacamole

Tex-Mex Polenta Rounds z Chunky Guacamole

Składniki:

  • 4 Awokado
  • Chili w proszku do smaku
  • Ser Colby Jack, do wyboru.
  • 1/2 szklanki posiekanej zielona papryka
  • 1 tuba Polenta
  • 1 do. Salsa
  • Sól, pieprz, sok z limonki, proszek Chipotle i proszek czosnkowy do smaku
  • 1/2 Żółta cebula, pokrojona w kostkę
  • Instrukcje:

    1. Pokrój polentę na -24 półcalowe medaliony, w zależności od wielkości rurek posypać na patelni chili w proszku, rozgrzać oliwę i dodać krążki smażyć ok. 5 minut z każdej strony, lub na złoty kolor
    2. Tymczasem pokrój awokado, cebulę i pieprz
    3. Wymieszaj z przyprawami
    4. Gdy medaliony będą ugotowane, dodaj dodatki według uznania i ciesz się!