Składniki:
Instrukcje:
- Rozbij jajka do miski i ubij je. Nie ubijaj ich i nie ubijaj na pianę. Wystarczy je wygładzić w misce. Ponieważ jaja są jedynym materiałem rosnącym w mieszance, ten manewr jest lepszy niż przesadzenie.
- Następnie wszystko dobrze wymieszaj w dużym pojemniku. Ponieważ mieszanka może być trudna do połączenia za pomocą łyżki, nie ma nic przeciwko temu, aby włożyć ją rękami i naprawdę ją larrupować.
- W ten sposób zwróć uwagę na torebkę z budyniem. Namocz bawełniany kwadrat w ciepłej wodzie i wyciśnij go stosunkowo do sucha.
- Połóż go płasko na stole kuchennym i dobrze posyp mąką wierzchnią stronę. Spowoduje to powstanie wilgotnej warstwy mąki na tkaninie, która jest niezbędna do późniejszego usunięcia budyniu z torebki. Strząsnąć nadmiar mąki.
- Teraz wrzuć masę budyniową na środek szmatki. Mieszanina nie będzie zbyt „luźna” i pozostanie prawie w pozycji pionowej w postaci kropli. Zbierz rogi i krawędzie materiału wokół masy, aby uformować „torbę” wokół budyniu i zawiąż budyń. Uwzględnij trochę wyrośnięcia (jajek) i pęcznienia podczas gotowania. Krótko mówiąc, nie zawiązuj worka całkowicie ciasno mieszanką, ale zostaw niewielką pustkę między sznurkiem a budyniem. Jeśli zrobisz to dobrze, ostateczny pudding będzie miał postać spłaszczonej kuli, która spuchnie do dokładnego rozmiaru, który zostawiłeś w torbie. Jeśli zostawisz zbyt dużo miejsca, budyń opadnie.
- Zostaw pętlę na sznurku, aby można było wepchnąć rączkę długiej drewnianej łyżki i wyjąć gotowy budyń z wrzącej wody. Kiedy nadejdzie czas, wszystko będzie niesamowicie gorące, a pętla jest koniecznością. Zawiąż również węzeł wokół worka, aby można go było łatwo rozwiązać.
- Gotować w torbie przez godzinę.
- Możesz dodać wodę podczas gotowanie, ale nie pozwól, aby wrzenie się skończyło.
- Podawaj budyń z ciepłym budyniem.