Tort Neiman Marcus Cyndee

Tort Neiman Marcus Cyndee

Składniki:

  • 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 uncje masła
  • 1/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1 8 uncji zmiękczonej śmietany ser
  • 2 Jajka
  • 2 szklanki przesianej mąki
  • 3/4 łyżeczki soli koszernej
  • 1 cytryna, skórka
  • 1 pkt. kwaśna śmietana
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 F. Nasmaruj 9 o 13 cala blacha do pieczenia. Aby zrobić warstwę ciasta od podstaw, ubij masło i cukier na średnich obrotach w misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę łopatkową, aż będzie jasna i puszysta, około 5 minut. średniej prędkości, dodaj jajka, po 1 na raz, następnie śmietanę, wanilię i skórkę z cytryny, zeskrobując w miarę potrzeby miskę.
    2. Dobrze wymieszaj.Przesiej mąkę, mąkę kukurydzianą, sól i soda oczyszczona. Mikserem na niskich obrotach powoli dodawaj mąkę do masła i mieszaj, aż będzie gładka. Zakończ mieszanie ręcznie, aby upewnić się, że ciasto jest dobrze wymieszane.
    3. Wlej ciasto równomiernie do przygotowanej formy do pieczenia.
    4. Wymieszaj składniki na polewę i równomiernie rozprowadź na wierzchu ciasta.
    5. Piecz około 30 -30 min i pozwól ciastu ostygnąć przed wyjęciem to z patelni.
    6. 350