Toskańska Sałatka Pomidorowo-Chlebowa

Toskańska Sałatka Pomidorowo-Chlebowa

Składniki:

  • 1/2 łyżki octu balsamicznego
  • mała garść listków bazylii, pokrojonych w szyfonadę
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • 1 łyżka nasion kopru włoskiego
  • 1 bagietka francuska
  • 2 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 3-4 oliwki, przekrojone na pół
  • 1 łyżeczka świeżego oregano, posiekanego
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • sól do smaku
  • 1 funtowe pomidory, użyliśmy mieszanki winogron, wiśni, śliwki, rodu i kumato i pokroiliśmy je na kawałki
  • Instrukcje:

    1. Chleb
    2. Rozgrzej piekarnik do 350 F.
    3. Ułóż chleb na blasze razem z solą, pieprzem, oliwą z oliwek, nasionami kopru włoskiego, czosnkiem i oregano. Trzymaj to w nagrzanym piekarniku przez około 15-15 minut. Pomysł polega tylko na podgrzaniu i lekkim podgrzaniu, aby uzyskać smaki. Do sałatki
    4. Gdy chleb jest w piekarniku, włóż pomidory do dużej miski.
    5. Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek, sól i ocet z wina ryżowego. Zrób delikatną mieszankę i pozostaw na kilka minut. Następnie dodaj chleb, oliwki i bazylię i rękami wymieszaj wszystko, aby soki dostały się do chleba. Następnie skrop octem balsamicznym i dobrze wymieszaj.
    6. Dodaj na koniec kilka porwanych listków bazylii i podawaj!
    7. 350