Tostada z kurczaka i fasoli z rożna

Tostada z kurczaka i fasoli z rożna

Składniki:

  • 2 szklanki kurczaka z rożna – rozdrobnionego
  • 6 małych tortilli kukurydzianych
  • 1/3 puszki smażonej fasoli
  • 1/2 pomidor, pokrojony w kostkę
  • 1 jalapeño, w plastrach
  • Sałata lodowa szatkowana
  • ser Cotija (meksykańskie queso)
  • 1 limonka – pokrojona w łódeczki
  • 6 łyżeczek guacamole
  • Salsa
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
    2. Ułóż tortille kukurydziane na blasze i piecz przez 16-16 minuty lub do momentu, gdy brzegi się zrumienią i zwijają.Schłodzone ugotowane tortille w temperaturze pokojowej .Aby zbudować tostady, zacznij od rozsmarowania 1-2 łyżek smażonej fasoli na każdej tortilli. Następnie dodaj garść posiekanego kurczaka z rożna, posiekaną sałatę lodową, pokrojony w kostkę pomidor i guacamole.
    3. Skrop sokiem z jednego kawałka limonki.
    4. Posyp serem cotija.
    5. Stop salsą.
    6. Udekoruj jalapeos.
    7. Podawaj z otwartą twarzą.Przyrządza 6 tostad. Wielkość porcji to 2 tostady.
    8. 350