Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Posmaruj masłem bochenek o wymiarach 9x5x3 cali.
- Utrzeć cukier i masło w dużej misce miksującej.
- Dodawać jajka do masy cukru, po jednym na raz. Po dodaniu każdego jajka dobrze ubić.
- W małej misce zetrzyj banany widelcem.
- Dodaj mleko i cynamon do zacieru bananowego.
- W innej średniej misce dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól i dobrze wymieszaj.
- Dodaj masę bananową do masy masła. Mieszaj, aż się połączą.
- Dodaj suche składniki do mieszanki bananów i mieszaj, aż dobrze się połączą.
- Wlej ciasto na patelnię i piecz przez 1 godzinę.
- Chleb należy upiec, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
- Odstawić do ostygnięcia na stojaku przez co najmniej 15 minuty przed pokrojeniem i podaniem.
325