Trumny Brownie

Trumny Brownie

Składniki:

  • 1/2 szklanki niesolonego masła
  • 1/2 szklanki cukru (dodaj jeszcze 1/4 do 1/2 szklanki jeśli lubisz słodkie)
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1/3 szklanki kakao w proszku z ciemnej czekolady
  • 1/2 szklanki mąki
  • )

  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Roztopiona biała czekolada do dekoracji
  • pióro cukierkowe i posypki do dekoracji
  • Instrukcja:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj patelnię do ciasta trumiennego sprayem do pieczenia.
    2. Rozpuść 1/2 szklanki masła w misce przeznaczonej do kuchenki mikrofalowej. W dużej misce wymieszaj roztopione masło i cukier. Gdy będzie gładkie, dodaj jajka i ekstrakt waniliowy i dobrze wymieszaj.
    3. Ubij kakao w proszku z ciemnej czekolady. Na gładką masę ubij mąkę, sól i proszek do pieczenia.
    4. Wypełnij trumny około 2/3 drogi ciastem brownie.
    5. Piecz w

    stopni F przez 22 do 22 minut (22 minuty pracowały dla mnie).

  • Gdy ciasteczka ostygną, udekoruj, jak chcesz.
  • 350