Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia lub pergaminem.
- W dużej mieszance wymieszaj mąkę cukier, proszek do pieczenia i sól za pomocą trzepaczki; odstaw na bok.
- W małej misce ubij jajko.
- Dodaj śmietankę, maślankę i wanilię; ubić do połączenia.
- Do masy mąki dodać masło. Palcami wetrzyj masło w mąkę i uformuj gruboziarnistą mąkę.
- Do mąki dodaj mieszankę mleka. Wymieszaj widelcem, aby połączyć ciasto w luźne ciasto.
- Delikatnie wmieszaj truskawki.
- Przełóż ciasto na blat z mąką. Delikatnie ściśnij ciasto razem, aby uformować 8-calowe koło o grubości około 1 cala.
- Pokrój na 8 klinów.
- Ułóż na blasze do pieczenia.
- Posyp każdą bułkę 1 łyżeczką cukru.
- Piecz przez 12-12 minuty lub do lekkiego zarumienione.