Składniki:
Instrukcja:
- Marynuj kurczaka z przyprawami w proszku, czosnkiem, sokiem z cytryny i łyżeczką oliwy z oliwek.
- Dodać trochę soli i pieprzu do smaku i pozostawić w temperaturze pokojowej na co najmniej pół godziny.
- Podgrzać piekarnik do 400 F. Nasmaruj patelnię żaroodporną.
- Ułóż podudzia w jednej warstwie.
- Piecz na wysokim poziomie przez pierwsze piętnaście minut, a następnie zmniejsz do 300F i gotuj przez kolejne piętnaście, aż prawie skończysz.
- Następnie włącz grilla i umieść pod nim patelnię. Kontynuuj gotowanie kurczaka, aż nabierze ładnego koloru z obu stron (obróć je po około pięciu minutach z każdej strony).
- Podawaj z kukurydzą podsmażaną z czosnkiem, chilli i zieloną cebulką i udekorowaną świeżą kolendra i szczypiorek
400