Składniki:
Instrukcja:
- Połącz żelatynę i 1/2 szklanki zimnej wody, odstaw na bok.Zmiażdż krakersy graham w robocie kuchennym
- Połącz krakersy graham z roztopionym masłem
- Wciśnij mieszankę na dno wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia
- Wymieszaj cukier, syrop kukurydziany , sól i 1/2 szklanki wody w małym rondlu Gotuj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, ciągle mieszając
- Gotuj na stałym wrzącym ogniu przez minutę
- Zdjąć z ognia
- Wlać syrop prawoślazowy do rozpuszczonej żelatyny
- Mieszać na wysokich obrotach i ubijać, aż masa będzie bardzo gęsta (15 minuty)
- Dodaj wanilię i dokładnie wymieszaj
- Pour mars mallow w blasze do pieczenia, wygładzając szpatułką
- Przechowywać bez przykrycia przez co najmniej 3 godziny, jeśli nie przez noc
- Roztopić wiórki czekoladowe i olej na podwójnym bojlerze
- Wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji i zalej równomiernie piankami
- Wstaw do lodówki, aż czekolada będzie twarda (co najmniej 1 godz.)Ostrożnie pokrój na małe 1-calowe kwadraty
- Cieszyć się!