Veggie Lasagna Rolls z Peppery Pecorino Marinara

Veggie Lasagna Rolls z Peppery Pecorino Marinara

Składniki:

  • 1 łyżeczka KAŻDA SUSZONA BAZYLIA I OREGANO
  • DUŻE LIŚCIE BAZYLI
  • 1 łyżeczka ŚWIEŻE MIELONE szczypiorek
  • 2 łyżki ŚWIEŻEJ MIELONEJ PIETRUSZKI
  • ŚWIEŻE LIŚCIE SZAŁWII- POCIĘTE NA SZYFONADA
  • 4 MIELONE ZĄBKI CZOSNKU
  • 3/4 łyżeczki SÓL CZOSNKU
  • 1/2 łyżeczki MIELONEJ GAŁKI ORZECHOWEJ
  • 8 arkusze SUSZONEJ LASAGNY
  • 16 uncji NISKOTŁUSZCZOWEGO SERU RICOTTA
  • 4 GRZYBY POKROJONE W KOSTKĘ
  • 4 łyżki OLIWY Z OLIWEK
  • 1 łyżeczka ŚWIEŻEGO MIELONEGO OREGANO
  • 1/4 szklanki ROZDRABNEGO LUB TARTEGO PARMEZANA
  • 1/2 szklanki SER PECORINO POKROJONY W KOSTKĘ
  • 3/4 łyżeczki PĘKANY CZARNY PIEPRZ
  • 1/2 łyżeczki PŁATKI CZERWONEGO PIEPRZU
  • 1/4 szklanki ROZDRABNIONY MOZZARELLA
  • 1 szklanka SZPINAKU-MYCIA
  • 28 OZ PUSZKA CAŁE POMIDORY SAN MARZANO
  • 1 MAŁA CUKINIA ROZDRABNIANA
  • Instrukcja:

    1. ROZGRAJ PIEKARNIK, ABY 425*GOTOWAĆ MAKARON LASAGNA W KAŻDYM OPAKOWANIU INSTRUKCJA. SPŁUKAĆ W CHŁODNEJ WODIE, ODPOMPOWAĆ I ODŁOŻYĆ NA BOK. POŁĄCZ WSZYSTKIE SKŁADNIKI DO NAPEŁNIANIA RICOTTĄ I ODŁOŻYĆ NA BOK. ROZPOCZNIJ SOS. WŁOŻYĆ CZOSNEK I OLIWKĘ DO PATELNI SOS, GOTOWAĆ, AŻ CZOSNEK ZACZYNA SIĘ BRĄZIĆ. DODAJ WSZYSTKIE POMIDORY W PUSZCE ZA JEDNYM RAZEM I GOTUJ PRZEZ 1-2 MINUT. SOK POMIDOROWY ZACZNIE KARMELIZOWAĆ. CAŁE POMIDORY ZMIAŻDŻ GRZYBĄ ŁYŻKI. DODAJ SUSZONĄ BAZYLIĘ, OREGANO I SZAŁWIĘ I GOTUJ W ŚREDNIM KAPELUSZCE PRZEZ OK. 20 MINUT, AŻ SOS ZGĘSTNIE. DODAJ SER I GOTUJ PRZEZ KOLEJNE MINUTY, WSYP DO SOS. PODZIEL SZPINAK RÓWNO NA KLUSKI, A NASTĘPNIE POKRYWAJ LIŚCIAMI BAZYLII. POKRYWAJ GRZYBAMI I CUKNIĄ I ROLUJ Z MAKARONU, TWORZĄC ROLOWANY MAKARON. UMIEŚĆ MAŁA ŁYŻECZKĘ MARINARY, UMIEŚĆ ROLKI LASAGNA NA SAULE . PIECZ OK 12 MINUT, AŻ BUŁKI ZOSTANĄ GORĄCE, A SZPINAK PO PROSTU ZMIĘDZIE. NAJLEPSZYM MARINARĄ I NIEKTÓRYMI OSTROŻONYMI PECORINO. PODAWAĆ NA GORĄCO.