Składniki:
Instrukcja:
- ROZGRAJ PIEKARNIK, ABY 425*GOTOWAĆ MAKARON LASAGNA W KAŻDYM OPAKOWANIU INSTRUKCJA. SPŁUKAĆ W CHŁODNEJ WODIE, ODPOMPOWAĆ I ODŁOŻYĆ NA BOK. POŁĄCZ WSZYSTKIE SKŁADNIKI DO NAPEŁNIANIA RICOTTĄ I ODŁOŻYĆ NA BOK. ROZPOCZNIJ SOS. WŁOŻYĆ CZOSNEK I OLIWKĘ DO PATELNI SOS, GOTOWAĆ, AŻ CZOSNEK ZACZYNA SIĘ BRĄZIĆ. DODAJ WSZYSTKIE POMIDORY W PUSZCE ZA JEDNYM RAZEM I GOTUJ PRZEZ 1-2 MINUT. SOK POMIDOROWY ZACZNIE KARMELIZOWAĆ. CAŁE POMIDORY ZMIAŻDŻ GRZYBĄ ŁYŻKI. DODAJ SUSZONĄ BAZYLIĘ, OREGANO I SZAŁWIĘ I GOTUJ W ŚREDNIM KAPELUSZCE PRZEZ OK. 20 MINUT, AŻ SOS ZGĘSTNIE. DODAJ SER I GOTUJ PRZEZ KOLEJNE MINUTY, WSYP DO SOS. PODZIEL SZPINAK RÓWNO NA KLUSKI, A NASTĘPNIE POKRYWAJ LIŚCIAMI BAZYLII. POKRYWAJ GRZYBAMI I CUKNIĄ I ROLUJ Z MAKARONU, TWORZĄC ROLOWANY MAKARON. UMIEŚĆ MAŁA ŁYŻECZKĘ MARINARY, UMIEŚĆ ROLKI LASAGNA NA SAULE . PIECZ OK 12 MINUT, AŻ BUŁKI ZOSTANĄ GORĄCE, A SZPINAK PO PROSTU ZMIĘDZIE. NAJLEPSZYM MARINARĄ I NIEKTÓRYMI OSTROŻONYMI PECORINO. PODAWAĆ NA GORĄCO.