Walentynkowe Serca

Walentynkowe Serca

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • Jajko roztrzepane do glazury
  • Cukier puder do posypania
  • 8 -10 łyżki Crème fraiche (możesz dodać według własnego uznania zarówno krem ​​jak i truskawki)
  • 100g Świeże truskawki
  • ½ szklanki Roztopiona zwykła czekolada
  • Instrukcja:

    1. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni C (425 F)
    2. Rozmrozić arkusz ciasta zgodnie z instrukcją na pudełku. Rozwiń arkusz ciasta i pokrój około 8 serc za pomocą foremki do ciastek w kształcie serca. (użyłem średniej wielkości kutra z zestawu
    3. Każde serce nakłuć widelcem, posmarować roztrzepanym jajkiem i lekko posypać cukrem.
    4. Położyć te serca na natłuszczoną blachę do pieczenia i piecz przez około 10min, aż wyrośnie na złoty kolor.
    5. Niech ostygnie.
    6. Pokrój truskawki i rozłup poziomo za pomocą ostrego noża.
    7. Serce przełóż razem z crme fraiche i pokrojonymi truskawkami.
    8. Skrop czekoladę i posyp trochę cukier puder na wierzch serca.
    9. 425