Waniliowy Mus Jogurtowy Z Pianką Truskawkową

Waniliowy Mus Jogurtowy Z Pianką Truskawkową

Składniki:

  • 125 gram Jogurt waniliowy
  • 60 mililitry Mleko pełne
  • 80 gramów Mini ptasie mleczko o smaku truskawkowym
  • 50 gramy Świeże jagody
  • Instrukcja:

    1. Włóż do garnka pianki truskawkowe, jogurt waniliowy i pełne mleko .
    2. Podgrzewaj mieszaninę na wolnym ogniu, aż pianka się rozpuści i wszystkie składniki dobrze się połączą.
    3. Wyjmij i ostudź.
    4. Połowę świeżych jagód podzielić na dwie szklanki i powoli wlać mus. Przykryj i schłódź przez godzinę, aż stwardnieje. Ułóż resztę borówek na wierzchu musu.
    5. Podaj.
    6. 125