Warzywa korzeniowe pieczone w miodzie
Składniki:
2 pory, w plasterkach
2 cebule, pokrojone w ćwiartki
2 cale marchewki, obrane i pokrojone na 1 kawałki
4 cale małej brukwi, obrane i pokrojone na 1 kawałki
2 cale duże pasternak, obrane i pokrojone na 1 kawałki
1 cal korzeń selera, obrany i pokrojony na 1 sztukę
4 cale średnie czerwone ziemniaki, nieobrane i pokrojone na 1 sztukę
5 gałązek tymianku
1/4 szklanki oliwy z oliwek
3 łyżki miodu
Sól i pieprz
Instrukcja:
- W dużej misce wymieszaj wszystkie warzywa i gałązki tymianku.
- Dodaj oliwa z oliwek i miód. Sól i pieprz. Piecz w piekarniku w 425 stopniach przez około 425 minut lub do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając.