Składniki:
Instrukcje:
- Paneer i wszystkie warzywa umyć i pokroić na kawałki 1″X 1″.
- Podgrzać oliwę z oliwek na patelni dodaj pastę czosnkową i przyprawy, lekko smaż przez 5-6 minut.
- Dodaj tę mieszankę do jogurtu w misce, delikatnie wymieszaj do konsystencji pasty.
- Teraz włóż wszystkie warzywa i wymieszaj je.
- Przykryj miskę i wstaw do lodówki na co najmniej 45 min.
- Weź drewniany szpikulec i ułóż warzywa w kolejności – papryka, cebula, pomidor, paneer.
- Powtórz proces, aby zrobić więcej szaszłyków.
- Podgrzej oliwę a nieprzywierającą patelnię, powoli układaj wszystkie szaszłyki na patelni i smaż na średnim ogniu.
- Co minutę obracaj szaszłyki, aby upewnić się, że wszystkie 4 strony są ugotowane przez co najmniej 3 do 4 minut.
- Kiedy szaszłyki zaczną robić się jasnobrązowe i zaczną nabierać dymnego posmaku, zmniejsz ogień i wyjmij je na talerz.
- Posyp trochę chat masala, a szaszłyki będą gotowe na wynos, podawaj z chutneyem ze świeżej mięty/kolendry…!!!