Wegańskie Ciasto Bananowe Czekoladowe

Wegańskie Ciasto Bananowe Czekoladowe

Składniki:

  • 1 pudełko jedwabnego tofu
  • 2 banany
  • 1 szklanka gorzkiej czekolady roztopionej w kąpieli wodnej
  • 1 łyżka stołowa mąka kukurydziana zmieszana z 1 ½ łyżeczki mleka sojowego
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 1 ciasto
  • Instrukcja:

    1. W blenderze dodaj tofu i miksuj do kremowej konsystencji,
    2. Dodaj banany.
    3. Rozpuść czekoladę w misce na wierzchu garnka z wrzącą wodą
    4. Dodaj czekoladę do blendera, dodaj mąkę kukurydzianą i syrop klonowy.
    5. Wlej do wstępnie ugotowanego ciasta i wstaw do lodówki na tak długo, jak to możliwe.