Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 375.Na małej patelni o rozmiarze brownie (nie wymaga smarowania) dodaj wszystkie suche składniki.
- Wymieszaj wszystkie mokre składniki w osobnej misce z wyjątkiem octu.
- Dodaj mokre składniki do suchych i dobrze wymieszaj, aż wszystkie suche składniki się połączą.
- Dodaj mrożone maliny i wymieszaj.
- Wlej 2 łyżeczki octu, wymieszaj i od razu wstaw patelnię do piekarnika.
- B parzyć przez 25 25 min. Dokładnie schłodzić. W międzyczasie przygotować lukier: W misce dodać margarynę, cukier puder, mleko , i wanilię.
- Wymieszaj (mikserem) i w razie potrzeby dodaj więcej cukru pudru lub mleka, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.Gdy uzyskasz odpowiednią konsystencję, dodaj barwnik spożywczy i wszystko wymieszaj razem.Gdy ciasto całkowicie wystygnie, posmaruj polewą.
- Włóż ciasto (lub babeczki) do lodówki na około godzinę przed podaniem.