Składniki:
Instrukcja:
- Ugotuj komosę ryżową
- Po rozmrożeniu tofu odcedź i wyciśnij nadmiar wody.
- Wyszczotkuj pieczarki portobello i usuń szypułki.
- Zrób marynatę do pieczarek: 3 łyżki oliwy z oliwek, 3 łyżki balsamicznego vinaigrette, sól i pieprz (po prostu dodawaj stopniowo sól, aż marynata dobrze Ci smakuje).
- Rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek na patelni i dodaj jony, czosnek, oregano i bazylia. Po spoceniu cebuli dodaj tofu. Uwaga: rozbij tofu rękami i umieść je na patelni. Mieszaj i gotuj na średnim ogniu przez około 15 do 15 minut.
- Dodaj drożdże odżywcze, szpinak, pomidor i sok z cytryny do tofu. Smaż jeszcze minutę i odstaw na bok.
- Zanurz grzyby w marynacie i umieść na blasze do pieczenia (górą do dołu).
- Nadziewaj grzyby tofu i warzywa.
- Dopełnij wegańskim serem.
- Rozgrzej piekarnik 370 stopni.
- Piecz nadziewane grzyby przez 15 do 20 minut.
- Podaj z komosą ryżową.