Wegetariańskie Ratatouille
Składniki:
1 posiekany bakłażan (bakłażan) lub 4 filiżanki posiekane
1 posiekana cukinia (cukinia)
1 posiekana żółta dynia
2 pomidory obrane i posiekane
½ papryki czerwonej posiekanej
½ papryki pomarańczowej posiekanej
1 posiekanej cebuli
5 ząbków posiekanego czosnku
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
2 gałązki tymianku
¼ łyżeczki suszonego oregano
2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia ekstra
1 łyżeczka soli morskiej
Instrukcja:
- Podsmaż cebulę i czosnek w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cebula będzie przezroczysta.
- Dodaj pomidory i zamieszaj.
- Dodaj wszystkie pozostałe składniki i gotuj przez 30 minuty na małym mieszaniu od czasu do czasu lub aż bakłażan będzie miękki.