Wegetariańskie Ratatouille

Wegetariańskie Ratatouille

Składniki:

  • 1 posiekany bakłażan (bakłażan) lub 4 filiżanki posiekane
  • 1 posiekana cukinia (cukinia)
  • 1 posiekana żółta dynia
  • 2 pomidory obrane i posiekane
  • ½ papryki czerwonej posiekanej
  • ½ papryki pomarańczowej posiekanej
  • 1 posiekanej cebuli
  • 5 ząbków posiekanego czosnku
  • 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
  • 2 gałązki tymianku
  • ¼ łyżeczki suszonego oregano
  • 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia ekstra
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • Instrukcja:

    1. Podsmaż cebulę i czosnek w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cebula będzie przezroczysta.
    2. Dodaj pomidory i zamieszaj.
    3. Dodaj wszystkie pozostałe składniki i gotuj przez 30 minuty na małym mieszaniu od czasu do czasu lub aż bakłażan będzie miękki.