Whoopie Ciasta

Whoopie Ciasta

Składniki:

  • 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/4 szklanki masła
  • 1/2 szklanki kakao
  • 1 1 /2 szklanki cukierków' cukier
  • 1 jajko
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka puchu prawoślazu
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki tłuszczu piekarskiego
  • 1 szklanka cukru
  • 1/ 2 łyżeczki wanilii
  • Instrukcja:

    1. CIASTO: Tłuszcz śmietankowy, cukier, jajko i kakao razem. Przesiej mąkę, sodę i sól razem. Dodaj na przemian z mlekiem i wanilią. Wrzuć łyżeczkę na nienatłuszczoną blachę do pieczenia. Piec w 10 stopniach przez 8-10 minut. Fajnie.
    2. NAPEŁNIANIE: Ubijaj tłuszcz, masło i cukierki' cukier razem do kremowej konsystencji. Dodaj prawoślaz i wanilię. Mieszaj do uzyskania gładkości. Rozłóż nadzienie między dwoma schłodzonymi ciastkami. Obsługiwać.