Składniki:
Instrukcja:
- Ubij jajka, olej, cukier i wanilię razem do uzyskania kremowej konsystencji
- Przesiej razem suche składniki
- Dodaj po trzech do płynu, dobrze mieszając pomiędzy każdym dodawaniem
- Złożyć orzechy i daktyle
- Wlać do 2 wysmarowanych bochenków chleba
- Piec w nagrzanym piekarniku w 350 stopniach przez około 1 godzina
- W przypadku korzystania z formy do słodkiego chleba 5×15 należy sprawdzić ją po około 50 minutach. za pomocą tradycyjne formy do pieczenia chleba, chleb będzie wyższy i będzie potrzebował nieco więcej czasu na pieczenie. Dlatego obniż temperaturę piekarnika do około 325 stopni i piecz trochę dłużej. Chleb jest gotowy, gdy jest zaschnięty, a nóż lub wykałaczka włożony do środka wychodzi czysty
- Schładzaj na ruszcie przez 15 minuty
- Następnie wyjmij chleb z patelni i zakończ chłodzenie na ruszcie