Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopnie Celsjusza / 360 stopnie Fahrenheita. Wyłożyć blachę do pieczenia (30 x 20 cm/ 15 x 15 cala) papierem do pieczenia.
- Umieść miękkie masło o temperaturze pokojowej w misce stojaka miksuj i ubijaj na średnich obrotach, aż będzie jasna i puszysta. Stopniowo dodawać cukier i ubijać przez kilka minut.
- Dodawaj jajka jednorazowo bardzo dobrze mieszając przed dodaniem następnego jajka. W międzyczasie kilkakrotnie zeskrob dno i boki miski.
- Dodaj skórkę z 1 cytryny i 2 łyżki soku z cytryny.
- Wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia i sito nad masłem z jajkiem. Dokładnie wymieszać.
- Wlać ciasto na przygotowaną blachę i piec około 20 minut. Ciasto powinno pozostać jasne i nadal lekko wilgotne w środku. Aby uzyskać glazurę, wymieszaj cukier puder z wystarczającą ilością soku z cytryny, aby uzyskać pastę do smarowania.
- Rozłóż to na gorącym ciastku, pracując szybko i rozprowadź równomiernie na szczycie.