Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Posmaruj masłem średniej wielkości zapiekankę lub patelnię i wrzuć migdały i wiśnie.
- Ubij jajka, cukier i brązowy cukier, sól i mąkę; Wymieszaj razem. Powoli ubijaj aromat mleka, migdałów i wanilii, aż uzyskasz gładkie ciasto przypominające budyń i wlej wiśnie do naczynia do pieczenia.
- Piecz przez min do godziny, aż Clafoutis lekko się zarumieni (możesz przetestować wysmażenie wykałaczką pośrodku, jeśli wyjdzie czysty).
- Ochłodź do temperatury pokojowej, a następnie odkurz z cukrem pudrem i pokroić w kliny (lub prostokątne plastry, jeśli są wypiekane w kwadratowym lub prostokątnym naczyniu do pieczenia).
- Podawać ze świeżo ubitą śmietaną lub lodami waniliowymi.