Włoska zupa z kiełbasą i warzywami

Włoska zupa z kiełbasą i warzywami

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 4 pikantne włoskie kiełbaski
  • 1 cebula
  • 3 marchewki
  • 1 liść laurowy
  • 2 łyżeczki przyprawy włoskiej
  • 1/4 łyżeczki płatków czerwonej papryki
  • Sól i pieprz
  • )

  • 32 uncji wywaru z kurczaka
  • 14 uncji puszki pokrojonych w kostkę pomidorów
  • 1 puszka fasoli cannellini
  • 1 torebka świeżego szpinaku
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej olej w dużym garnku na średnim ogniu i dodaj kiełbaski, bez osłonek.
    2. Kiełbasę mieszaj, aż zostanie rozdrobniona na małe kawałki i gotuj, aż kiełbaski się zrumienią i będą prawie ugotowane.
    3. Dodaj marchewkę, cebulę, liść laurowy, przyprawę włoską, płatki czerwonej papryki oraz sól i pieprz. Smaż 5-6 minut dłużej, aż cebula zacznie mięknąć.
    4. Dodaj bulion drobiowy i pokrojone w kostkę pomidory. Doprowadź wywar do wrzenia. Gdy bulion się zagotuje, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, około 10 minut dłużej.
    5. Obróć podgrzej i dodaj fasolkę cannellini oraz szpinak i mieszaj, aż szpinak zwiędnie.
    6. 32