Wolne od alergii nadziewane grzyby Portobello

Wolne od alergii nadziewane grzyby Portobello

Składniki:

  • 2 pałeczki Simply Free Pepperoni Piller' drobno pokrojone w kostkę
  • 4 średnie grzyby Portobello (bez szypułek)
  • 10 ml (2 łyżeczki) olej roślinny
  • 250 ml (1 szklanka) drobno posiekanej zielonej cebuli
  • 10 ml (2 łyżeczki) posiekanego czosnku
  • 125 ml (½ szklanki) łodyg grzybów, drobno posiekanych
  • 125 ml (½ szklanki ) papryka czerwona, drobno pokrojona w kostkę
  • 15 ml (3 łyżki stołowe) czarne oliwki, posiekane
  • 15 ml (2 łyżeczki) oliwy z oliwek
  • Instrukcja:

    1. Rozgrzej piekarnik do 450F. Wyłóż blachę do pieczenia folią spryskaną olejem roślinnym.
    2. Usuń szypułki z grzybów i pokrój w kostkę, aż będziesz mieć filiżankę.
    3. Ułóż czapki grzybów na blasze do pieczenia i spryskaj obie strony z olejem roślinnym.
    4. Piec przez 15 minuty lub do miękkości. W międzyczasie podgrzej patelnię z olejem roślinnym w sprayu; dodaj olej i podsmaż cebulę przez 3 minuty.
    5. Dodaj pepperoni i smaż przez 3 minuty.
    6. Dodaj czosnek i łodygi grzybów i smaż przez 3 minuty.
    7. Dodaj paprykę i oliwki; smaż przez 2 minuty. Rozgrzej piekarnik do podpiekania i nałóż łyżką nadzienia pepperoni na górne kapelusze grzybów.
    8. Pokryj wierzch oliwą z oliwek i podsmaż przez 1 minutę, aż przyrumieni się.
    9. Podaj 4.
    10. 450