Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 450F. Wyłóż blachę do pieczenia folią spryskaną olejem roślinnym.
- Usuń szypułki z grzybów i pokrój w kostkę, aż będziesz mieć filiżankę.
- Ułóż czapki grzybów na blasze do pieczenia i spryskaj obie strony z olejem roślinnym.
- Piec przez 15 minuty lub do miękkości. W międzyczasie podgrzej patelnię z olejem roślinnym w sprayu; dodaj olej i podsmaż cebulę przez 3 minuty.
- Dodaj pepperoni i smaż przez 3 minuty.
- Dodaj czosnek i łodygi grzybów i smaż przez 3 minuty.
- Dodaj paprykę i oliwki; smaż przez 2 minuty. Rozgrzej piekarnik do podpiekania i nałóż łyżką nadzienia pepperoni na górne kapelusze grzybów.
- Pokryj wierzch oliwą z oliwek i podsmaż przez 1 minutę, aż przyrumieni się.
- Podaj 4.
450