Wolnowarowa zupa z wołowiny i kaszy jęczmiennej

Wolnowarowa zupa z wołowiny i kaszy jęczmiennej

Składniki:

  • 4 paczki bulionu wołowego
  • 8 uncji sosu pomidorowego z puszki
  • 5 posiekanych marchewek
  • 2 funty pieczeni z karkówki, pokrojonej na kawałki wielkości kęsa
  • 1 szklanka posiekanej świeżej pietruszki
  • Świeża mielona papryka
  • 1 posiekana cebula
  • 3/4 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 2 łyżeczki soli
  • 5 szklanki wody
  • Instrukcja:

    1. Połącz wszystko oprócz marchewki i pietruszki w wolnym naczyniu i wymieszaj. Gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin. Tuż przed podaniem włóż marchewki do naczynia nadającego się do kuchenki mikrofalowej z około 1/8 szklanki wody. Kuchenka mikrofalowa przez 4 minuty.
    2. Do zupy dodaj marchewki z natką pietruszki.Spróbuj i dopraw przyprawy (zwykle kończy się to dodaniem trochę więcej soli i pieprzu).
    3. Podawać. I służyć. I podawaj.