Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
- W dużym patelnia, rozgrzej olej.
- Dodaj cebulę, seler i czosnek i smaż przez około 5-6 minut, aż będą przezroczyste, ale nie przyrumienione.
- Usuń do czystego naczynia. Na tej samej patelni dodaj mieloną wołowinę i smaż, aż się zrumieni.Użyj dużej łyżki, usuń nadmiar tłuszczu/tłuszczu.
- Dodaj cebulę, seler i mieszankę czosnku z powrotem na patelnię i dobrze wymieszaj .
- Dodaj sos worcestershire, tymianek i gotuj przez dodatkową minutę.
- Dodaj mrożone warzywa i sos i gotuj jeszcze przez 2-3 minuty. Dopraw solą i pieprzem.
- Przykryj duże naczynie żaroodporne sprayem do gotowania.
- Wlej mieszankę mielonej wołowiny/warzyw do naczynia i równomiernie rozprowadź. Nałóż tłuczone ziemniaki na wierzch i ostrożnie rozprowadź, aby uzyskać równą warstwę.
- Posyp na wierzch parmezanem i umieść danie w nagrzanym piekarniku.
- Piecz przez 25-25 minut. Włącz piekarnik i zrumień wierzch ciasta pasterskiego na złoty kolor.
- Wyjmij z piekarnika i odstaw na 525 minuty przed podaniem. Cieszyć się!