Składniki:
Instrukcje:
- Pokrój wierzch zielonej cebuli na kawałki o długości 2 cali.
- Połącz składniki sosu w małej misce i dokładnie wymieszaj.
- Pokrój stek w poprzek ziarna na cienkie plasterki o głębokości około 1/2 cala i długości 2 cala. W misce wystarczająco dużej, aby pomieścić mięso, połącz białka, sól i mąkę kasztanową. Ubijaj pałeczkami do pienisty.
- Dodaj stek i obtocz palcami każdy plaster. Smażenie w głębokim tłuszczu: W woku rozgrzej olej na umiarkowanie gorący. Gdy będzie gotowy, kawałek panierowanego mięsa natychmiast wypłynie na powierzchnię. 2
- Dodaj wołowinę za jednym razem i wrzuć z sosem do końca l wołowina jest gorąca i powlekana. Wypchnij wołowinę z sosu, zanurz w paście ze skrobi kukurydzianej, aby lekko zgęstnieć.
- Dodaj wołowinę za jednym razem i wymieszaj z sosem, aż wołowina będzie gorąca i pokryta. Wyciśnij wołowinę z sosu, nałóż na nią pastę ze skrobi kukurydzianej, aby lekko zgęstnieć.
- Połącz ponownie.
- Podawaj natychmiast.
- Podaj 4 –
15