Składniki:
Instrukcja:
- Ułóż szalotki, jicamę, marchew, seler, imbir i czosnek w średniej wielkości misce.
- W małej misce, ubij sos sojowy, sos ostrygowy, miód, wino ryżowe i bulion z kurczaka.
- Wlej płyny na warzywa.
- Odstaw mieszaninę na co najmniej 30 minut.
- Weź opakowanie wonton i umieść w dłoni.
- Umieść łyżkę mieszanki w środek.
- Zmocz wodę wokół dwóch sąsiednich boków wr apper, następnie unieś dwa pozostałe boki opakowania, aby uformować trójkąt.
- Umieść olej rzepakowy w małym garnku i podgrzej do 30-350 stopni.
- Smaż 4-5 wontonów na raz na złoty kolor, około 5-8 minut.
- Ułóż na ręcznikach papierowych i następnie usmaż kolejną porcję.
- Wontony posyp cynamonem, a następnie podawaj z sosem słodko-kwaśnym.