Wrapy z Sałaty Azjatyckiej

Wrapy z Sałaty Azjatyckiej

Składniki:

  • slaw brokułowy
  • 1/4 szklanki bulionu drobiowego
  • 2 Łyżki aminokwasów kokosowych
  • 2 Ząbki czosnku, mielone
  • Sałata zielonolistna
  • 1-2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1-1/4 funty (20 uncji) bardzo chudego mielonego indyka
  • 1 łyżka świeżego soku z limonki
  • 1 łyżka marmolady pomarańczowej lub 2 łyżki soku pomarańczowego
  • 1 łyżeczka prażonego oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka skrobi z tapioki
  • 1łyżka tajskiego sosu rybnego
  • Instrukcje:

    1. Umieść mielonego indyka i zmielony czosnek na patelni i zacznij się rumienić, rozpadając się podczas gotowania. Gdy mięso mielone się gotuje, możesz użyć ręcznego tłuczka do ziemniaków, aby bardziej równomiernie rozdrobnić mięso. Nie dodawaj soli do mielonego mięsa, ponieważ sos rybny ma wystarczającą ilość sodu, aby zastąpić dodaną sól w tym przepisie. W międzyczasie umieść bulion, aminokwasy, sos rybny, marmoladę, sok z limonki, olej sezamowy, mielony imbir i skrobię z tapioki. miska lub magiczna kula i ubijaj/miksuj, aż dobrze się wymieszają.
    2. Dodaj sos do mielonego mięsa i gotuj, aż indyk będzie ugotowany, a sos zgęstnieje.
    3. Podawać z surówką brokułową zawiniętą w duży zielony liść sałaty. Cieszyć się!