zaczarowane batoniki ciasteczkowe

zaczarowane batoniki ciasteczkowe

Składniki:

  • 1 szklanka miniaturowych chipsów czekoladowych
  • 4 1/2 szklanki pokruszonych krakersów graham
  • 3 18 oz puszki słodzone mleko skondensowane
  • 4 1/2 szklanki posłodzonego wiórka kokosowego
  • 1 1/2 szklanki (3 paluszki) niesolonego masła, rozpuszczonego
  • 2 szklanki siekanych orzechów włoskich
  • Instrukcja:

    1. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni
    2. W dużej misce wymieszaj pokruszone krakersy z roztopionym masłem. Wciśnij mocno w nienatłuszczoną 12 x 12″ patelnię do galaretek
    3. Posyp orzechy włoskie , chipsy czekoladowe i wiórki kokosowe na cieście z krakersa graham
    4. Wlej trzy puszki mleka skondensowanego równomiernie na wszystko, upewniając się, że całkowicie zakryłeś kokos.W razie potrzeby użyj łopatki do rozsmarowania
    5. Piecz przez 30-35 minut lub aż lekko się zarumieni
    6. Ostudź do pokoju temperatury lub na noc, przed krojeniem i podawaniem
    7. 325